Gammal Blogg

Min Blogg

Här skriver jag vad som händer i mitt Kennelliv

2014-12-30

Några veckor har sprungit i väg! Vi har varit i Stockholm på Svensk Vinnare och inte sämre blev det när Piraya lyckades bli Svensk Junior Vinnare och även roffade åt sig ett Cert. Nu ser vi fram emot ett nytt Härligt 2015.

  Piraya

2014-11-28

Ytterliggare två valpar har nu flyttat! Alla valparna har nu fått nya hem och det känns så härligt när man ser dessa glada valpköpare åka iväg med sin nya valp.

2014-11-26

Nu har valparna hunnit bli 8v och några har redan flyttat till sina nya hem. Tuffa och orädda små krabater och dom som flyttat har redan funnit sig väl till rätta. En härlig tur på Heden där hundarna bara älskar att rusa av sig.

2014-11-17

Vilken Helg! Min Espirit tog blev Nordisk Junior Vinnare - 14 i Lilleström Norge. Så otroligt glad och då jag själv var hemma i Skåne och var valp mamma så var det en pirrig väntan på resultatet. Tusen Tack till Jaquelin som ställde min hund och fick med sig denna titeln hem.

2014-11-13

Helgen som gick var vi i Malmö och ställde Piraya! Bästa Tik och sen BIM:) Bra Kritik och jag är nöjd. Nu i Helgen är det Norsk Vinnare och Nordisk Vinnare och Espirit tävlar om Junior Titeln. Valparna är inne på sin sjunde vecka och det går verkligen i fullfart. Vi har två Tikvalpar kvar att tinga!

2014-11-06

Nu är det verkligen fullrulle på dem små:) Helt underbart att bara sitta och studera deras framfart om än man känner sig som en nåldyna i mellan varven. På Söndag är det dags för Malmö Valp och vi får väl se vad Domaren tycker om Piraya!

2104-10-30

Veckorna springer i väg och på Söndag är valparna redan 5v. Vi har några valpar kvar som söker nya hem!

I morgon bär det iväg till Växjö! Utställning på Schemat och vi har både Espirit och Piraya i Junior klass.

Alla valparna har också fått namn efter Italienska Viner som alltid och denna gången blev det  L-Kullen.

2014-10-14

Underbart med dom små liven!

2014-10-07

Härligt att bara sitta och titta på dessa små underverk. Elin nästintill bor i valplådan:) Är det inte sittande så är det liggande.

2014-10-01

Vi har sett fram emot denna kullen och är väldigt glada att vi har fått köpa denna fantastiska Tik från Kennel God Of Troy:)  7st Svarta Tikvalpar har vi nu i valplådan och vi ser fram emot att följa deras utveckling.

2014-09-16

Vilken Helg! Vi åkte på Utställning med Espirit, Piraya och Kenzo i Lördags. Utställningen som alltid annars är på Sofiero hade blivit flyttad till Eslöv:) Ja inte mig emot då det var väldigt nära för oss.

Resultat:

Piraya fick super fin Kritik, Hp och BIR Valp

Espirit Exellent,KK1, CK, BT2 med Reserv Cert

Kenzo Exellent

Trevligt som alltid med Kaffe med Nybakat som Jennie stod för.

Efter Utställningen begav vi oss till Tyskland med Espirit.

Rostock RaseHunde och en upplevelse rikare.

Espirit blev Bästa Junior och med en mycket nöjd ägare begav vi oss hem.

2014-09-03

Vilket härligt Höstväder! Och Tokiga hundar:) Det märks att sommarvärmen har avtagit och hundarna har vaknat till liv. Lek Bus är det som står överst på listan nu:)

2014-08-31

Tur eller tur! Men regnet har fullständigt öst ner i dag! Ut med alla hundarna till Revinge med regnställ på. Parkerar bilen och regnet upphör:)) efter en härlig långtur med uppehåll så öppnar sig himlen igen när jag väl sitter i bilen.

Man kanske borde köpa en lott:)

2014-08-15

Denna Sommaren har det blivit mycket bad och några få Utställningar. Vi har lite planer på G!! Och det ska verkligen bli spännande:) men det återkommer jag med. Nästa utställning blir i Eslöv 13/9 med Kenzo,Espirit och Piraya och efter det far vi över sundet för nya utmaningar. Foto på Guarana när vi besökte Fälttävlansbanan i helgen, Cool som få denna underbara hund.

2014-07-12

Var på Bjuvs Brukshundsklubb i dag med Guarana Good Of Troy och gjorde BPH.

Väldigt skoj och se hur ens hund reagerar i dom olika momenten och jag tyckte hon skötte detta riktigt bra.

2014-06-09

Lördagens Utställning på Bosjökloster bjöd på strålande solsken i underbar Slottsmiljö.

Inte sämre blev det att Piraya gjorde debut i utställnings ringen med att bli BIR Valp:))

2014-06-02

Som vanligt rusar dagar och veckor i väg och sommaren är på väg med storm steg.

Happy har flyttat till en ny familj där hon har fått en Rottis pojke som sällskap och där hon kan ha ett lugnt liv utan en massa valpar/ unghundar som ska ta plats. En ny Tik från Serbien har kommit till Kenneln och hon har funnit sig väl till rätta bland dom andra. På Lördag blir det  Valp utställning i Bosjökloster i härlig Slotts miljö för Piraya. Härliga dagar och kvällar har vi framför oss med mycket hund mys.

2014-04-27

Vilken Helg! Vanaja Brancaia ställdes i går nere i Tjeckien och blev Bästa Unghund med Exellent:))

Tjoo Hoo Jag är super nöjd!

2014-04-16

Allt blir ju inte alltid som man tänkt sig! Men men det går nya tåg och man får fortsätta att se framåt.

Just nu är det verkligen Va Na Ja!! Och betydelsen av detta kommer jag förklara lite längre fram.

Glad Påsk alla:)))

2014-03-20

Våren närmar sig med stormsteg och det känns verkligen som vi går mot rätt håll. Uppåt landet råder det stor

stor snö kaus vilket känns väldigt långt ifrån när vi här nere i Skåne har som idag 14grader varmt. Utställning på Söndag i Malmö med 24 CC anmälda!!  Fika och kaffe och lite läs mycket snack lär det bli. Lite Nytt här under våren blir att Ethan kommer att finnas här hos mig from April Månad. Se mer inf. under Våra Hanar!

2014-03-02

En härlig CC Träff blev det i går på Ribersborg:) Många hundar och glada ägare kom för att träffas och ta en tur med sina hundar. Kaffe och fika blev det ju själv klart också!

2014-02-22

Februari Månad och Sport Lov:) Kan väl knappast bli så mycket bättre! Snart kommer Utställnings säsongen i gång och det ska bli riktigt skoj. Vi söker även en Fodervärd till vår Polska Hane som snart är 6månader och vi vill såklart att han ska komma till någon med intresse av både träning och Utställning. Finns intresse så PM eller ring mig. Lite planer på G och mer inf. kommer.

2014-02-03

Oj oj vad tiden springer på! Ja då var det Nytt År och nya utmaningar. En månad har vi redan hunnit med och uppdateringarna haglar ju inte här precis. Jag finns på FB som så många andra så följ oss gärna där om ni har lust, men jag ska även försöka att hinna med lite Up Date här. En underbart härlig kvällspromenad i Skrylle  med ett glatt CC gäng blev det i dag.

2013-12-30

Moheda blev en lite tråkig utställning då valparna blev bedömda i en annan ring vilket gjorde att man missade att se dom andra CC som fanns på plats. Tråkig kanske är fel ord då Brancaia fick super bra kritik och blev BIM:) Nu blir det Göteborg Fredag och Lördag och med all säkerhet blir det några trevliga dagar i härligt sällskap. Två nya hundar har kommit till Kenneln! En liten Polsk grabb med en härlig attityd och en Tik från Bulgarien som förhoppningsvis kan tillföra en del.

2013-12-03

Vi packade matsäck och gav oss ut i Skogen med alla hundarna. Mysigt, vackert väder, kallt med vad gör det när man kan tillbringa sin lediga tid med sin Familj och alla  våra fyrbenta.

2013-10-30

Brancaia , Bon och Bessy kommer ställas på Malmö Valp den 10/11. Detta är det bästa som finns! Bus!

2013-10-09

Nu börjar man märka av att det är höst! Mörkt på morgonen och mörkt tidig kväll. I dag öste regnet ner och hundarna var väl si så där sugna på tur,förutom Brancaia förstås! Där finns inget som hindrar denna Tok valp som bara sprudlar av energi. Åstorp utställningen var Brancaias första Utställning och BIR valp blev hon där och sedan även BIS Valp!!Skoj Skoj! Nästa Utställning blir för våran del Malmö Valp, Spännande!

2013-09-15

Stiga upp tidigt för att ge sig i väg till Utställning går alldeles utmärkt, men på väg till Sofiero i helgen var jag rätt nära på att vända när regnet bara öste ner. När jag parkerar bilen slutar det tvärt att regna och i stället för regn kommer Sol! Kan det bli bättre? Matilda fick nöja sig med Good! Men i stället går Donna Daria och blir Bästa Junior Tik, CK, CERT och ovan på allt blir hon BIR. Mer nöjd än jag denna dag kan man väl knappast bli. Stort Grattis till Jennie och Daria!

2013-09-03

Helgen som gick for iväg i en rasande fart. Först på Fredagen hade vi en liten trevlig träff med mina valpköpare som sen på Lördagen skulle göra MH på sina hundar. Ja jag kan inte säga mer än att jag är super nöjd med allas genomförande.

2013-08-14

Det här med FB på ont och gott! Tyvärr så lägger man ut foto och annat där och glömmer helt bort denna sidan!! Ska försöka ta tag i mig själv och uppdatera även här. Vi har ju haft en underbar sommar med vackert väder och varmare än på länge. Mycket bad har det blivit och hundarna har verkat uppskatta att få följa med och ta en simtur.  Brancaia ska stanna här och jag hoppas hon kan axla Gaias meriter men det får framtiden utvisa. Nu blir det MH för mina valpar den 31/8 och det ser jag verkligen framemot.

Matilda Sangue Magnifica                                 Vanaja Aleatico

2013-07-13

Då det var Matildas första Utställning valde jag att bara ställa henne ena dagen och Lördagen var den dagen som passade in bäst. Kan inte mer än vara nöjd med hennes uppförande, hennes öppenhet till allt och alla sen blev det ju inte sämre av att hon fick super Kritik och ett Exellent. Nöjd och Glad! Valparna har funnit sig till rätta i sina nya hem och det är alltid kul när man får lite foto, inf. från sina valpköpare gamla som nya. Ni är underbara som tar hand om Valparna/Hundarna och visar upp dom i bästa skick.

2013-07-02

Då var valparna redan 8 veckor! Bon In Du Bon flyttade till sin nya kompis Aleatico och verkar redan

ha funnit sig till rätta. Brancaia stannar här hos oss och vi ser fram emot att få se henne växa upp.

Besidiae skulle flyttat till Tjeckien men tyvärr ser läget inte bra ut just nu där nere så hon är till salu

om vi finner rätt hem till henne. Matilda verkar också ha landat och funnit sin plats bland resterande

hundar. Första Utställningen för henne blir i Tvååker nästa helg. Spännande Spännande!!

2013-06-18

Veckorna bara springer i väg och valparna har redan hunnit bli 6veckor! Lite foto på dom små godingarna.

2013-05-28

Var och tittade på Utställningen i Hässleholm med  37st CC i ringen. Kul att stå vid sidan som åskådare

för en gångs skull och bara titta och beundra. Daria fick fin Kritik med Exellent, CK 4:e Bästa Tik känns

alltid skoj när det är ens egen uppfödda hundar som visas(Bra jobbat Jenny). Dream verkar ha funnit sig till rätta hos Susanne V och det känns verkligen skönt. Äntligen kom Matilda från Kennel Sangue Magnifica ifrån Serbien, en underbar liten tjej som redan hunnit bli 9månader. Våra valpar här hemma föddes 5/5 och har börjat sprattla på bra i valp låda. Ska bli spännande att följa dessa små puppisar!

Fotona är från när dom var en vecka gammla! Kommer snart nya!

2013-04-01

Dream är såld till Active Corso och jag tror att han kommer få ett underbart liv där. Manzanilla  ägs nu av sin Fodervärd där hon har bott sen hon var valp. Makita kommer inte användas i Avel och kommer också att stanna hos sin Fodervärd. I övrigt så hoppas jag på att våren är på väg och det snart blir lite värme i luften.

2013-03-11

Jaha! Då gick mina drömmar i kras. Happy var inte dräktig och med det så blev det inte alls som jag hade tänkt mig. Tyvärr så är det ju inte alltid man får som man vill och just för tillfället kommer det att bli lite omändring i min Kennel. Fortsättning följer.........

2013-03-10

Och så kom vintern igen! För några dagar sen hade vi 10plusgrader ,barmark och solen sken. I dag var det snö, kallt och pingviner ute och vi förståss.

2013-03-09

Ibland blir det alltid som man tänker sig! Planerna grusas och mycket kan ändra sig på vägen. 

Dock har Gina varit i Tjeckien och blivit parad med en svart snygg Hane som har det mesta och lite till. Vi håller tummarna på att denna parningen ger resultat i många små Negro/Gina puppisar.

På Måndag gör vi ett Ultraljud på Happy! Resultatet återkommer jag med så snart vi vet.

2013-02-16

Hipp Hipp Hurra för C-Kullen som i dag blir 2År! Ja det är verkligen kul att följa sina valpar och se utvecklingen på dom. Några ser man i Utställnings ringen och några får man nöja sig med att se på foto! Lika skoj är det när man får ett mail eller sms där ens valpköpare skickar en bild eller bara en Hälsning från deras älsklingar.Hoppas på många År och Lyckliga stunder med era hundar!

2013-02-12

I Lördags kom Ann och Daniel med lilla Sandy och deras två hundar  och hälsade på. Det är verkligen super skoj att träffa sina valpköpare, prata hund och allt annat runt omkring. På Söndagen sen hade vi valp träff ihop med Dreams andra valpkull (Uppfödare Petra Brandemyr) och några valp köpare från mig. Tyvärr så var Proffs fotografen igång(Jag) och vem om inte Jag hade lyckats med att komma åt en knapp på Kameran vilket resulterade i att säkert hundra kort blev Nadda och inget!! Men jag hoppas att kanske någon av dom som var där kan bistå med några foto. Foto kanske kommer?!

2013-02-07

Som alltid så rinner dagarna i väg! Har haft en underbart Solig Semester på Teneriffa och hade det inte varit för våra Hundar och Hästar så hade jag med all säkerhet stannat ett bra tag till. Men nu är det  bara att se framåt så är det snart Vår här med. På Söndag 10/2 ska vi ha valp träff ihop med Petra och hennes Dream kull. Åååå det ska bli så skoj och se alla valparna! Några som i varjefall gillar snö är mina gooooa hundar!

2013-01-10

Göteborg My Dog 5-6 Januari var en trevlig helg med mycket hund snack och trevligt sällskap.

Utställningen gick bra då Gaia första dagen fick super bra Kritik, Exellent, UHK1, CK, R-Cert, R-Cacib 2a bästa Tik kan väl inte annat än vara nöjd. Andra dagen fick vi nöja oss med ett Exellent, UHK2 men även där riktigt bra Kritik. Nu blir det inga Utställningar förrän  Malmö i slutet av Mars.

2013-01-01

Då var det ett Nytt År med nya utmaningar och lite planer för året finns. 2012 rasslade till i en rasande fart och en del gick som man tänkt sig men kanske inte allt. Dream kom till Sverige från Texas USA en drömmare och en helt underbart snäll Hane. Happy och Gina fick vars en kull valpar under året. Några har redan varit ute i ringen med bra resultat och fina kritiker. Gaia har vi ställt med bra kritik, 3 Cert och 2 R-Cert och nu hoppas vi att hon kan ta ytterliggare ett Cert efter två års ålder. Första Utställningen i År blir Göteborg Dogshow den 5-6 Januari! Gott Nytt År på er alla!

2012-12-27

Moheda i går den 26/12 först ut var Daria i valp 6-9 månader! Super fin Kritik och Bästa Tik valp och sen BIM!

Gaia i unghundsklass där hon först blev bästa Tik med CK, blev sen andra bästa Tik och norpade åt sig ytterliggare ett CERT !!! Ja man kan ju inte vara annat än nöjd.

2012-12-18

Så var även Svensk Vinnare på Älvsjö Mässan avklarad. Bra Kritik och Exellent blev det för våran del.

Nästa Utställning  är i Moheda den 26/12 innan vi går över till ett Nytt År med nya utmaningar.

2012-11-13

Malmö Valp i Söndags! Först ut var Aleatico i 6-9 månader och med super fin Kritik och HP

gick han vidare som Bästa Hane och blev sedan BIM. Skoj Skoj och jag var så klart nöjd.

Sen var det Darias tur i Tikvalpar 4-6 månader. Fin Fin Kritik och andra bästa Tikvalp i sin ålders grupp. Fortsättning följer!

2012-11-06

Kan ju inte skryta med uppdateringarna här på Hemsidan precis! Var i Herning Danmark och ställde Gaia på Dansk Vinnare Utställningen, bra Kritik och hon fick Exellent, CK, KK1,BT5 och jag är nöjd.

Andra dagen sen var Nordisk Vinnare, även där fick Gaia super fin Kritik men tyvärr ända bara Very Good! Ja så är det ju med dessa utställningar! Man kan ju vinna ena dagen men tyvärr bli utslängd nästa.

Men vi fortsätter med att åka till Svensk Vinnare i December!! Malmö Valp nu på Söndag då Aleatico och

Daria ska visas. Vi håller tummarna!

2012-10-15

Ginas och Dreams valpar är i dag 4 månader! Snart är det dax för Utställnings debut för några ur denna kullen. Spännande Spännande!! Uppfödar möte var det i Helgen som gick och det känns faktiskt som vi är på väg åt rätt håll. Intressant!! Nästa Utställning för oss blir i Herning i Danmark, men innan dess ska några av mina valp köpare ut med sina små troll och visa upp sig.

2012-10-03

Regn, rusk och höst mörker men på något sätt känns det ändå rätt mysigt när brasan gnistrar och alla levande ljus tänds. Utomhus Utställningarna är slut så visst är det höst! Nästa Utställning blir i Herning i Danmark vilket ska bli riktigt skoj. Några inomhus Utställningar lär det väl bli innan året är slut.  Dream har blivit pappa till 9 små charm Troll!! Så finns intresse för valp så hör av er så förmedl. jag vidare.

2012-09-30

Åkte i väg på Utställning i dag! Aleatico skulle ställas på en Inof.Utställning  i Veberöd.

Kameran i högsta hugg och så förvånad jag blev när jag stod där och skulle ta foto och minnes kortet sitter i datorn där hemma. Ja om jag hade varit anställd som fotograf så hade jobbet nog rykt. Utan kamera inga kort på en stolt ägare till Aleatico då dom tillsammans gjorde premiär i Uts. Ringen och inte blev det sämre av att Aleatico blev Bästa Han Valp och BIR.

Några timmars väntan och sen gick dom in och blev BIG 3 !! Grattis Caisa och Aleatico!!

2012-09-23

I går var  vi på SBHK´s Nationella Utställning i Åstorp, Dommare De Ridder- Onghena L. Jag gjorde ett tappert försök att ställa Aleatico som mest tyckte det var latjolajban att springa runt i ringen med mig . Han fick dock väldigt bra Kritik , HP , BIM!  Gaia fick Exellent, KK1, CK, BT2, CERT!! Super fin Kritik och jag är verkligen nöjd. Nu blir det ett litet uppehåll innan nästa Utställning som blir i Herning( Danmark).

2012-09-17

Var på BPH med Manzanilla  i går där även Ca´Visco deltog. Intressant att se hur ens hundar reagerar på olika moment som ska genomföras för att bli godkännda. Båda hundarna gjorde väldigt bra ifrån sig och jag är super nöjd! Resultatet finns att läsa på SKK där det är väldigt bra beskrivit i delalj hur hundarna uppför  sig på alla momenten. Rallylydnad på Torsdag och sen blir det Utställning i Åstorp på Lördag med Gaia och Aleatico.

2012-09-11

Det känns verkligen att det börjar bli höst! Mörkt ,kallt ,regn och blåst med några inslag av sol. Helgens utställning på Sofiero var trevlig med många nya intressenter för CC.Alltid trevligt att prata hund och framför allt roligt när nya ansikten dyker upp som fått intresse av våran underbara ras. Fin Kritik fick Gaia och Exellent, KK1, CK, BT4 ! 

2012-09-03

Torsdags träningen rullar på med Gaia och hon verkar fatta det hela riktigt bra,jag ska väl också få in momenten och lära mig så småning om. Valparna växer och verkar duktiga i sina nya hem vilket glädjer mig. Alltid skoj när man får possitiva utlåtande när man lev. valpar. Nya planer !! Vad är på G! Ja vi får väl se om det blir som man tänkt sig. Utställning på Lördag i Helsingborg (Sofiero) där 23 CC är anmälda.

Donna Daria och Domizio också foto från när dom var 6 veckor gammla. Foto Susanne V.

2012-08-24

Har börjat på Rally Lydnad med Gaia! Första gången i går och det var verkligen super skoj!

Det tar väl lite tid att få koll på alla moment men vi ska väl förhoppningsvis få lite ordning på det

hela så småningom. På Söndag blir det lite Utställnings träning här hemma med några av mina valpar.

Ett foto på Domizio innan han flyttade! Och ett på Delitia tagna av Susanne V

2012-08-13

Min valp köpare från Haninge har startat en Blogg om valparnas vardag! Valparna det handlar om är Domizio

(Dio) och en Tik valp (Dea)köpt från Nero De Avalovas. Riktigt skoj  att följa dessa små valpar och vad som händer i deras vardag www.diodiprotega.blogspot.com

En snabb visit blev det i kväll hos Caisa och hennes Aleatico(Happy- Nemo)  snart 5månader gammal.

2012-08-12

Utsällningen i Ronneby kunde ju knappast gå bättre!! Gaia fick Exellent, kk1, CK, BT1, Cert och BIM!!

Tack  Sussi och Jenny för super  trevligt sällskap !

2012-08-11

Då har den sista valpen lämnat oss för att bege sig ut i stora vida världen.  Känns bra med valparnas nya ägare och jag hoppas att dom utvecklas till goa och trevliga individer. I morgon är det upp innan Tuppen för att köra till Utställning i Ronneby.

2012-08-06

Semester Tiden får jag nog allt skylla på!! Oj va dagarna springer på!

Valparna har redan hunnit bli 7 veckor och på Fredag börjar dom flytta till sina nya hem!

En riktigt rolig helg har det varit då vi har tillbringat två dagar i Norje Boke! Utställning båda dagarna då vi ställde Aleatico som blev Bästa Hanvalp med HP och BIM båda dagarna.Cisco (Col-Di-Sasso) fick Exellent på Lördagen och andra bästa Junior Hane. Gaia (Ca´Marcanda) fick Exellent, CK ,tredje Bästa Tik med R-Cert.

Söndagen var en väldigt kritisk Domare och slängde ut Hundarna en efter en! Cisco fick bra Kritik men bara Very Good. Gaia fick Exellent ,CK , Bästa Junior Tik och fjärde Bästa Tik totalt.

2012-07-10

Tackar Soffi som ställde upp och tog Gaia med sig till Tvååker i Fredags! Exellent blev det men inget mer då Gaia tyckte att det var mycket bättre att sitta än att stå i  utställnings ringen. Är man duktig så sitter man!

Lördagen bjöd på vackert väder och Gaia fick åter igen Exellent!! Stod kanon bra och visade sig från sin bästa sida, men tyvärr hjälpte inte det i dag då denna Domaren tyckte att Gaia var för tjock! Vi får väl bara fortsätta att kämpa och kanske nästa gång.................! Eller? Dagens utställnings stjärna är Donna Daria!

2012-07-03

Regnet fullständigt öste ner i Borås! Vädret var verkligen inte på våran sida i Söndags förmiddags.

Gaia fick  Exellent, CK, KK 1, BT-4 så resultatet får jag vara nöjd med. Bättre väder är det i dag då solen skiner ,så i dag blev det en cykel tur med alla hundarna. Nöjda och glada ligger dom nu och tuggar på sina ny inköpta Tuggben. Valppisarna är registrerade och har nu fått sina Stamtavlor!! Italienska Viner och denna kullen börjar på D!!

2012-06-30

Alltid lika härligt att ta en tur med hundarna ute på heden! Fridfullt och platser som man bara stormtrivs att vara på. Hundarna rusar och livet leker! Tjaa i varjefall en stund tyckte Gaia! När ni tittar på fotona så förstår ni!

2012-06-24

Kan man slita sig från valplådan? Nä, svårt är det verkligen och mycket annat blir det ju tyvärr inte gjort.

Men innan man hinner blinka så ligger dom inte så fridfullt i valplådan längre utan blir små hulliganer som ska upptäcka världen.

2012-06-18

Valparna föddes i Fredags och allting gick bra! Gina  är jätte duktig och tar hand om sina små och verkar vara en nöjd mamma. Tre Tikar och en Hane och man får väl vara nöjd med det lilla!

2012-06-13

Dream vakar över Gina och ser till så hon får vila inför valpningen! Aleatico tycker att full rulle med Gaia är Toppen!! Sen en stunds vila för att igen köra gärnet. Happy tror nog att det är hon som ska valpa för hon måste absolut vila!

2012-06-12

Om man gör lite si och lite så, så visst är det väl så att man måste bli klappad?? Ja säg vad inte Dream gör för att få uppmärksamhet!!  I Love Him!

2012-06-11

Aleatico har kommit och ska vara här en vecka nu! Riktigt skoj att se dom andra hundarna tar hand om honom och tycker det är helt ok att han knycker deras ben och gosaker mitt framför näsan. Tiden går fort och valparna från förra kullen är redan 12 veckor gammla och om ca 6 dagar så ska Gina få sina små. Spännande!!

2012-06-04

Nu är det bara två veckor tills Gina ska ha valpar och jag längtar verkligen efter dessa små liven! Jag har verkligen sett fram emot valpar efter Dream ända sen jag för något år sedan träffade Dreams son Royal  som jag bara föll pladask  för.

2012-05-22

I Lördagen var vi på Utställning i Hässlehom där vi ställde Col-Di-Sasso och Gaia! Riktigt skoj var det när Col-Di-Sasso lyckades roffa till sig Exellent, CK, Cert och BIM. Gaia fick Exellent,CK , bästa Junior Tik och sen 3:e bästa Tik totalt. Söndagen sen var vi i Lomma och gjorde MH Test på dessa två kull syskon så nu har båda Känd Mental Status!!

2012-05-15

Då har Ateatico flyttat till sitt nya hem och det tycks gå riktigt bra! Då han fick en Jack Russel och Cane Corso som sina nya vänner så verkade han fullständigt nöjd med sitt liv trots flytt. Ska bli spännande att följa dessa pojkar i sin utveckling! På Lördag är det Utställning i Hässleholm med 18 CC anmälda. Söndagen sen tillbringar vi i Lomma med att skrämma spöke!!

2012-05-09

Dagarna bara springer på och som vanligt  hamnar man till största delen hos valparna. På Måndag är dom redan 8 veckor och dessa veckor har  bara farit iväg. Helgen som gick tillbringade jag och Gaia i Roskilde och vi hade en super trevlig vistelse på andra sidan sundet. Bedömningen var väl si och så med Exellent på Lördagen för en Rysk Domare medan vi fick ännu bättre Kritik på Söndagen men då endast Very Good !! Dansk Domare  som tyckte att hon ställde sig lite fult. Ja allt kan inte bli bra med en dålig Handler ( Jag!) 

2012-04-26

Nästa Helg åker jag med Ca´Marcanda till Danmark på Utställning. Ska bli super skoj! Utställnings säsongen har ju satt i gång igen så nu siktar vi på ett bra år och fin Kritik på mina hundar. Världsutställningen lockar men eftersom jag väntar valpar just den helgen så får det bli en annan gång. Vi kommer att göra MH istället den helgen med Gaia och hennes bror Cisco och det ser vi framemot.

2012-04-20

Växer så det knakar gör dom små liven! Nu har det snart gått fem veckor och allt ska upptäckas och livet utanför valp lådan är absolut spännande. I dag tog vi en liten upptäcktsfärd  och såg oss omkring och oj va där var mycket som man kunde hitta på.

2012-04-15

En underbart rolig helg har detta varit! Dream kom till Sverige och med honom kom en helt underbar människa som man bara har haft så roligt ihop med. Tyvärr går dagarna alldeles för fort och nu är hon på väg tillbaka till  San Antonio, Texas där Dream kommer ifrån. Dream är en fantastisk Hane med ett underbart temperament och jag bara Älskar denna hund.

2012-04-13

Dagen med stort D var ju i går då jag fick hem min Hanhund från San Antonio,Texas!! Bajers Dream Della Valle Dei Lord !! Denna Hane är pappa till den första kullen Happy Corso Of Bajer  hade och efter ha mött Royal  (hennes son) så visste jag vad jag ville ha. Nu är han efter lång tid och mycket jobb och nervösa stunder äntligrn här. I Love this Male!!

 Mer bilder kommer!!

2012-04-11

Två som verkligen älskar varandra är Elin och Gaia. Dit Elin springer, springer Gaia och så kan dom hålla på i evigheter. Valparna har precis passerat tre veckor och det börjar hända saker i valplådan, så förutom äta och sova har dom nu börjat få fart på sina små ben. I morgon är dagen med stort D!!!!

2012-04-04

Då var det Påsk och fyra dagar med bara härligt umgänge och en massa mys med valparna kommer det att bli.

Sover ,äter och växer gör dom så man nästan hör hur det knakar. Benen börjar att bära dom men med den kroppen dessa två ligger  inne med så lär det väl ta sin tid. Maten är ju inget dessa två behöver bråka om men lik väl ska dom ändå bråka om en och samma spena.

2012-03-28

Dagarna rinner på och nu börjar dom små så smått öppna ögonen. Vikten har fördubblats på lite mer än en vecka så matlusten är där inget fel på precis. Dessa små underbara liv kan man inte se sig mätt på och Elin hade  helst om hon fått sovit hos valparna.

2012-03-23

Vaparna äter och sover och så värst mycket mer händer inte med dom just nu. Härligt är det ändå att sitta i valplådan och gosa med dessa små underverk.

2012-03-20

Utställningen i helgen på Malmö Internationella hade i mitt tycke en Domare som var lite väl generös med sin bedömmning! Men som sagt Domaren dömmer!! Ovs så fick jag en super kritik  på mina hundar och borde ju vara glad, Gaia Exellent ,CK 4e bästa Junior Tik, Makita Exellent,CK 3e bästa Tik i öppen klass.

Något ännu roligare var att Happy födde 2 svarta Hanar i går kväll och både mamma och valpar mår väldigt bra.

2012-03-13

Oj va dagarna springer på! Nu är det knappt en vecka tills Happy ska valpa och jag ser verkligen fram emot denna kullen. Kombinationen känns spännande och ev. så ska en valp till Cypern vilket jag hade tyckt varit riktigt skoj. Malmö Utställningen på Lördag har lockat ett stort antal CC och det är alltid roligt att få se många CC visas i ringen. Jag hoppas på en bra bedömning på mina hundar och önskar även mina vänner som dyker upp ett bra resultat på sina hundar.

2012-02-27

I dag var det ju def. inte lika härligt väder som i Söndags! Lite snöblandat regn, grått och kallt men vad gör det när man är ute med ett helt gäng CC som bara Älskar Livet!! Underbara goooooooa hundar!

2012-02-22

Första HD resultatet har kommit på en av valparna från C-kullen!! Possitivt ! Gordon( Ca´Visco) har blivit röntgad och resultatet blev HD B. Grattis säger jag till Lina som äger denna underbara hund.  Det är alltid lika spännande och samtidigt jätte nervöst innan man fått resultatet i sin hand. Nu håller jag tummarna att det går lika bra för resten av kullen.

2012-02-20

I dag var jag i väg och gjorde ett Ultraljud på Happy! Ja många säger att jag har fel när det gäller dag att para på ,men ja jag kan inte mer än säga att jag är glad att jag följer min egen magkännsla. Happy är Dräktig !! Denna kombinationen mellan Happy och Febo tror jag kommer bli riktigt bra. Ett av mina mål av många detta året!

2012-02-13

Härligt väder trots kylan! Tog en tur med hundarna och Elin tog på sig skidorna för första gången. Ja i eftermiddag blir det nog Elin på pulka och någon av hundarna som får vara dragare. Visst är det skoj med snö men nu längtar jag till  sommar och sol  och nya roliga Utställningar

2012-02-07

Planer och åter planer och jag hoppas att det mesta kommer att gå min väg. Just för tillfället känns det som en del har börjat klarna och mycket som löses upp. Upp och ner  och lite som en Berg o Dal bana men detta kommer att bli super bra. Den som väntar på något Gott väntar aldrig förlänge! Tror att det som inte blir finns där alltid en mening med.

2012-01-23

Haft besök av mina underbara valpköpare som tog sig hit och hälsade  på med sin lilla valp, nä man kan nog långt ifrån säga lilla längre.  Stor är snarare det rätta ordet för denna goa hund.

Sen blev det fullt hus när ytterliggare några uppfödare  och vänner döck upp och vi fick en riktigt trevlig helg tillsammans med mycket hund snack.

2012-01-10

Då började vi med Årets första Utställning som var My Dog i Göteborg! Gaia fick bra Kritik redan första dagen och Exellent. Andra dagen för en Italiensk Domare vilket var riktigt Nice Vann Gaia sin klass fick Exellent CK, Reserv Cert och blev sen 4:e Bästa Tik av alla. Kan vara något anna nöjd! Vi hade också sen äran att ha besök av en av dom större uppfödarna ifrån Italien, Mariano Di Chicco som kom med sin fina Giagia. BIR båda dagana och sen också BIG 3:a andra dagen. Mycket hundsnack  blev det och väldigt intressant att höra hur han ser på våra CC.

2011-12-29

Då var Julen över och året lider mot sitt slut. En del har hänt under året som gått och vi har fått en kull valpar som jag är väldigt nöjd med . Många Utställningar som vi varit på och en ny Svensk Champion har vi ju fått.

Ser fram emot År 2012 med många spännande äventyr och en massa annat roligt.

Gott Nytt År Alla Och ett riktigt Gott Slut

2011-12-14

Resan upp till Stockholm gick bra trots allt regnande! Julbord och Trevligt sällskap på Fredags kvällen var  välbehövligt. Lördagsmorgonen sen bar det av till Älvsjömässan med ett par timmars handlande  innan det var våran tur att avlösa i våran Rasmonter. Hundarna skötte sig exenplariskt och det var många som fick sig en blötpuss . En Trevlig kväll blev det sen hos Pia Hamberg som bjöd på  Italienskt plock mat!! Tack Pia!! Verkligen super Trevligt med många goa och glada CC ägare.

Söndagsmorgon och äntligen var det dax. Nordisk Vinnare! Vem skulle ta den titelen???? Ja för mina hundar blev det ingen titel men bra Kritik fick dom båda även om jag kanske hade önskat mig något mera. Gina fick Exellent och Gaia fick Very Good då Domaren sa att hon var bara 9 månader och kunde gott växa till sig lite???????????????? Ja jo jag vet att hon bara är 9 månader!!! Men bedöms inte ens hund efter just den åldern den är???

2011-11-27

Hem kommen från Malmä Valp efter en trevlig dag! Nya människor som man träffat och själv klart alla andra goa och glada vänner. Gordon skötte sig bra och  blev 1:a  med HP ! Gaia gillade  Def. inte det hala golvet men travade på så gott hon vågade 1:a med HP  och blev sen 2:a Bästa Tik. Nya CC intresserade var på plats och fick en hel dos av kel och dräggel.

2011-11-16

Så kom Resultatet på Manzanilla och det kunde knappast bli bättre!! HD A !! Och jag är super nöjd!

Alltid lika pirrigt när man väntar på dessa Resultat som är väldigt avgörande på vad som komma ska.

I bland har  det ju hänt man köpt in något hund som man själv tyckt varit riktigt bra men där planerna spolieras av ett dåligt HD resultat.  Nästa HD  röntgen blir på min Goa lilla Gaia!! Men det dröjer ju ytterliggare ett tag eftersom hon fortfarande under året. Tills dess så får vi leva i ovissheten och bara hålla tummarna! 

2011-11-03

Då sitter Diplomet på väggen! Nä, inte riktigt men Kursen är avslutat och Gaia skötte sig perfekt, verkligen super glad och nöjd med denna hund. Till våren fortsätter Gaia och jag i en Tävlingslydnads grupp och det ska bli riktigt skoj! Nu ser vi fram emot Malmö valp då både Gaia och hennes bror Gordon ska ställas!!

2011-11-02

Sommar tid! Vinter tid! Man hinner  ju knappt med! Jag som Älskar Sommar och sol gillar def. inte denna tiden när det är mörkt när man stiger upp och mörkt igen innan man vet ordet av det. I morgon är det sista gången på Allmänlydnads kursen och ett slutprov ska göras!! Ja om vi inte har tränat tillräckligt innan så är det försent nu!! Jag och Gaia hoppas det sitter  i morgon!! 

2011-10-24

Hemkommen från en underbar helg nere i Tjeckien hos Kennel Of Bajer. Var nere på en snabb visit hos Sarka och Radek  och självklart deras dotter Saskia.Alltid lika trevligt att komma ner och se alla deras underbara hundar och alla deras andra exotiska djur. Happys son Royal är en av dom snyggaste CC jag sett och vilket temperamen sen. Tyvärr är han såld till Australien!! Annars hade han varit i bland mitt bagage hem idag!!

2011-10-18

Veckorna rinner i väg och det har verkligen hunnit bli höst! Regnet öser ner och det är dax att köra till hundkursen med Gaia. Känns som man snarare skulle villa sítta i soffan och mysa med en kopp varm choklad !!Men nä, regnstället på och så kör vi!

2011-09-24

Utsällningen i dag var verkligen super skoj! Ett härligt gäng som man träffar och Hejar på och visst är det roligt när det går bra för en men även när det går bra för ens underbara Vänner. I dag var det en riktigt bra dag för Ca´Marcanda blev BIR Valp och sen slog hon till med att också ta hem BIS Valp. Ja man kan väl inte vara mer än nöjd Tjooooo Hooooo Jiiipppi. Makita fick Exellent, CK 4:e Bästa Tik och Gina hon också med Exellent,CK 2:a Bästa Tik.

2011-09-23

Var och tränade  med Gaia går kväll! Riktigt duktig tycker jag hon är till att bara vara 7 månader gammal och ett helt underbart temperament har hon. Gillar  verkligen hela denna kullen som är efter Happy och Emir!! Utställningen i morgon börjar ju inte förrän kl.10 och våran grupp lär ju inte komma in förrän vid 12 tiden så för ovanlighetens skull kan det kanske bli en lugn Lördags morgon.

2011-09-21

Tränar i en Allmännlydnads kurs med Gaia och det känns riktigt bra. Bra instruktör och ett trevligt gäng har jag hamnat i och hur långt jag kommer med Gaia ska bli spännande och se. Mitt mål är att jag ska komma ut på lydnadsplanen  i framtiden, men som sagt en lång väg att gå innan vi är där. Utsällning i Åstorp på Lördag 27st Cane Corso anmälda!! Spännande!!

2011-09-11

Sofiero Utställning! Verkligen en mycket trevlig dag! Visst var det lite märkligt väder då det i ena stunden åskade, regnade  och i nästa var  det klar blå himmel och solsken. Ca´Marcanda först ut med en super kritik men fick nöja sig med en 3:e bästa Tikvalp i dag. Makita fick Exellent och 3:e bästa Tik i Öppenklass. Gina fick Exellent CK och 4:e bästa Tik . Många goa och glada vänner var på plats med hund  eller  utan, några det gick riktigt bra för  var Jörgen med sin Drussila som blev BIR Valp i dag Grattis! Lina med sin Gordon som blev BIM Valp Grattis! Tusen Tack till Soffi som alltid ställer upp som Handler!! Någon som jag missat ??????? Ja Grattis till er också!

2011-09-10

Lördag morgn och man får vara så vänlig att stiga upp oav att det är helg! Ska i väg med Catania för att göra ett MH på henne. Vi var på Lomma Brukshundsklubb och som gången innan så var det mycket trevligt, bra figuranter och en bra Test ledare. Catania uppförde sig exenplariskt och fixade det hela riktigt bra och jag är super nöjd.

2011-09-06

Varit på Brukshundsklubben och tränat Gaja! Har anmält mig och Gaja  till en Allmänlydnads kurs för Hundföraren innom polisen Joakim Jönsson. Verkligen skoj att komma igång igen på Lydnadsplanen! Till Helgen är det dax för MH för Catania och det är alltid roligt och se hur hundarna reagerar för olika prövningar. Söndag sen är det Sofiero Utställningen som gäller!!

2011-09-03

Vilken Helg!! Först bodde vi på ett 5 Stjärnigt Hotel!!Alltså bodde vi hemma hos Ann och Daniel på Öland mina underbara valp köpare som har Cisco. Lördags morgon åkte vi sen till Utställningen på Böda Camping och där var det som vanligt en härlig omgivning och vilket väder sen, underbart! Och inte sämre blev det att Ca´Visco blev BIR Valp och Ca´Marcanda BIM med super Kritik. Gina Exellent, CK, CERT ,SE UCH!!! Tjoooo Hoooo

2011-08-24

Regn eller inte! Men en härlig sommar har det ändå varit. På något vis har vi lyckats att ha fint väder på de flesta Utställningarna i sommar och fina resultat och bra kritik har vi fått. Fler Utställningar blir det och jag hoppas att vi får lika bra kritik på kommande och självklart håller jag ju tummarna för mina Emir valpar. Casalferro har varit på Utställning i Ukraina med Bästa valp som resultat. Grattis till Lubov och jag hoppas att han fortsätter  ha fina framgångar i utlandet.

2011-08-15

Då var Ronneby Utställningen också avklarad! Riktigt bra gick det för mina valpars pappa Emir som blev Bäst i Rasen! Super Grattis! Gina fick Exellen med en super kritik. Nästa Utställning för mina Emir Valpar blir på

Öland den 3 September och ser verkligen fram emot att träffa min ena valp/ägare som är bo satta där.

2011-08-12

Hittade en bild på Ca´Visco Bir och Ca´Markanda Bim i Norje Boke och tänkte den måste jag ju bara lägga ut. Verkligen skoj när det går bra för ens egen uppfödda små valpisar! Gina är den enda som jag ställer i Ronneby på Söndag och kan väl inte mer än säga att jag hoppas hon kan få ta sitt sista Cert.

2011-08-07

Utställningen i Norje Boke blev verkligen en rolig start för mina valpar. Först ut var Ca´Visco som vann valpar Hanar och sen var det Ca´Marcanda som slog till och vann sin Klass Valpar Tikar.Kunde väl knappast börjat bättre!! Gina fick Exellent,CK med bra Kritik! Trevligt som alltid att träffa vänner som ser Utställningarna som en rolig grej och ett skoj tillfälle att träffas. Som vanligt är det ju Domaren som Dömmer! Tyvärr körde jag ifrån Kameran så idag får det bli foto på Ca´Marcanda och Elin.

2011-07-28

Har ju helt glömmt bort mig!! Skulle ju lägga ut lite bilder från Utställningen. Jodå jag hittade min Kamera!!  Ibland lägger man saker på ett säkert ställe och sen har man helt glömmt bort var det var. Nästa Utställning i Norje Boke den 7/8 ska min lilla Gaja få göra Utställnings premiär , 31st anmälda dit och det ska verkligen bli super skoj.Alltid roligt när det blir många Cane Corso i ringen! Finns väldigt mycket åsikter och tyckande när man är i väg på Utställning men för mig handlar det om att träffa folket som är på plats, prata och ha Skoj. Om man sen vinner gör ju alltid det lite extra roligt men huvudsaken är väl ändå att man får en bra bedömmning på sin hund.

2011-07-17

Utställning i Tvååker Fredag och Lördag och det blev en riktigt bra helg. Första dagen hade jag bara Gina med mig som fick Exellent ,CK och en super bra kritik. Andra dagen hade jag Gina och Makyta med mig och det blev verkligen en lyckad dag. Makyta fick Exellent, CK , Cert och och blev till slut BIM och jag säger Tack till min fodervärd som tar hand om Makyta på bästa sätt, och också Tack till min vänn Soffi som visade henne på bästa tänkbara sätt. Gina fick Exellent, CK , R- Cert och andra bästa Tik.Lite foto kommer bara jag hittar min bortsprungna Kamera.

2011-07-05

Oj nu var det ett tag sen sist jag uppdaterade i min Blogg! Dagar och veckor springer i väg och man hinner inte mer än hälften av allt man vill. Casalferro har jag fått lite inf. om och allt har gått bra och han har funnit sig till rätta med nya hund kompisar nere i Ukraina. Capanelle liknar sin syster mer och mer och verkar ha samma underbara temperament som dom andra valparna från denna kullen. Happy har varit en underbar mamma och hon gillar den rollen! Ca´Visco är en av fyra andra CC hanar så han har tuffa killar att busa med. Col-Di-Sasso har ett mysigt liv på Öland och har snart vuxit ur ägarna till sängen. Jag är verkligen glad för alla mina underbara valp köpare och dessa härliga valpar.

2011-06-21

Catania verkar ha funnit sig till rätta i sin nya familj och det känns verkligen skönt. Gaia växer så det knakar och vad det ska bli av denna lilla damen ska bli riktigt skoj att se. Efter en lång tids väntan så blev det till slut jag som flög ner med Casalferro till sina nya ägare  i Ukraina. Man kan ju inte säga mer än man saknar dem små liven men det är ju också det som är det roliga att få se nya glada hund ägare.

2011-06-15

Ups! Va dagarna springer iväg! Catania åkte till Fodervärdar i går och det känns lite konstigt utan henne.

En super gosig tjej med mkt energi! Känns bra att hon kommer till någon som har mer tid för just bara henne och hon kommer att få det riktigt bra hos denna familjen. En egen plats i sängen  emellan två benta !! Kan det bli bättre?!!

2011-06-07

Utställningen i Fegen gick bra trots omständigheter. Skulle ju själv ha åkt i väg med Gina i Torsdags morse och såg verkligen fram emot detta. Tack vare underbara vänner kom Gina iväg och hon knep sitt andra Cert. Tack alla som hjälpte till!!

2011-05-29

MH-Test med Gina i dag! Verkligen kul att se hur ens hund reagerar i olika siturationer.Gina är ju kol med det mästa och det är inte mycket som berör henne. Sen har hon ju fortfarande inte fattat vad det är för vits med att slita och dra i en kampleksak,onödigt! Jaga en trasa! Till vilken mening? Bättre med katten i stallet där det kan vara riktigt skoj att jaga. Mycket bra arrangerat och mycket bra test ledare!

2011-05-24

Hässleholm i Söndags! Catania Exellent med CK ,R-Cert och R-Cacib 2:a bästa Tik. Makita Very Good , fick en super bra kritik även om det inte blev mer än så. Trevlig Utställning och roliga och underbara vänner på plats. Vad vore en Utställning utan dem!

2011-05-17

Efter Sol kommer Regn! Eller vilket är det nu? Men visst behövs det lite regn också! Var i väg på en Inofficiell Utställning i Söndags med Makita och fick lite träning  innan Hässleholm den 22/5. Fick bra kritik på henne och hon skötte sig fin fint. Makita och Catania ställs på Söndag för Fredrik Nordgren!!

2011-05-10

Vilken helg!! Verkligen super trevligt! Ställde ut Gina i Lidköping först på Lördagen fick Exellent och hon tog sitt första Cert Tjooooo Hooooooo Söndagen var det Rasspecialen och likaså där fick Gina Exellent men fick nöja sig med Reserv Certet. Hade turen att få umgås med underbara vänner samtidigt som det var en Utställnings mässigt Lyckad Helg.

2011-04-30

Ups vad dagarna springer i väg! Vår har det blivit eller näst intill riktigt sommar väder!Helt underbart. Saknar ju så klart mina små valpisar,men jag har turen att ha en på nära håll som jag får träffa regelbundet och sen är ju Ca´Marcanda kvar här hemma så helt utan valpar är man ju inte. Utställning i Lidköping nästa helg och 28 Cane Corso anmälda.Kan det bli mer spännande!!

2011-04-18

Nu börjar det minska på antalet med valpar här hemma! Först flyttade Ca´Visco i Onsdags!Allt verkar gå väldigt bra och han har funnit sig till rätta med sina tre andra Corso vänner! I Fredags lämnade Col-Di -Sasso sin plats i hundsängen och hamnade i stället i en riktig säng!! Tänk vad underbart och få ligga i mellan matte och Husse och bara ha det så bra. De andra valparna flyttar efter hand  och kvar blir våran nya Stjärna Ca´Marcanda.

2011-04-11

Från rusk och regn till en super härlig helg med sol och värme.Valparna fick följa med på picknick i skogen och det verkade de gilla.Energi till tusen har de små liven men efter en tur i skogen var de rätt trötta och somnade i en hög ovanpå varandra.

2011-04-07

Ingen vill gå ut i dag!Inte ens katten!Tja i varje fall varken jag eller hundarna har någon större lust att gå ut. Blåser och regnar om vart annat gör det, så vi sitter inne och myser i stället. Alla valparna har fått egna hem nu och jag känner att det är verkligen super hem som alla valparna kommer att hamna i. Samtidigt som det känns bra så känns det Nääääää inte mina små valpar!! Men man kan ju i heller inte behålla alla hur mycket man än vill!

2011-04-06

Valparna 7 veckor!Dagarna bara rusar i väg och hjälp snart ska de flytta!Kommer att sakna dessa små härliga individer och deras framfart.Tuffa ,framåt och totalt orädda är dessa valpar.Sådan fader eller vad är det man brukar säga?Några bilder på Emir när han tränar in för årets Utställningar.

2011-04-02

Valparna har varit ute halva dagen i detta underbara vår väder!Vilket omslag från minus grader till +16 grader i dag!!Underbart och ja jag verkligen Älskar vår,sommar och vackert väder.Gina  fixar och donar med valparna medan mamma Happy tar igen sig i solen.

2011-03-26

Vilken Hälig dag det har varit!Valparna har varit ute för första gången idag!Tuffa,orädda och verkligen possitiva till allt.Vi har också haft besök i dag av Col-Di-Sassos nya ägare ifrån Öland och han kommer få en underbar tillvarao i deras ägo.

2011-03-23

Nu börjar man verkligen känna att våren är på G!!Underbart!Valparna växer så det knakar och ett par riktiga hulliganer har dem blivit.Sen är  det nog bara en tidsfråga innan dem har lärt sig hur man kommer över valplådan!Känns som det är riktigt nära nu!Alla valparna fått sina namn och är inregistreringen i SKK är klar!!

2011-03-21

Lite foto på mina små Flickor!Båda är väldigt possitiva och framåt men mest energi är det i Capanelle.

Säger hela tiden lilltjejen  till Capanelle men så liten är hon ändå inte!Capanelle till vänster på dem två första bilderna!Capanelle försöker klättra över valplådan!Två framtassar den vänstar tillhör Capanelle och den högra Ca´Marcanda!Härlig benstumme på 5veckors valpar!

2011-03-20

Vilken únderbar dag det har varit!Solen gassar och det är Vår woow vad Härligt!Ännu roligare var det på utställningen i dag!!Malmö Int. årets första Utställning för min del  och med 27 Cane Corso anmälda.Catania blev 2:a bästa Tik med CK och Reserv Cacib !!Super nöjd med dagen!

Lite bilder på dem två som finns kvar att tinga!Vänsta bilden är Capanelle och till höger Casalffero.

2011-03-16

I dag är Valparna fyra veckor!Oj vad tiden springer i väg!Nu far dem runder på alla håll och börjar prova sina små tänder i allt som finns i deras närhet.Avmaskade är dem i dag!Och klorna klippta igen!Maten börjar smaka även om dem mer ligger i det än äter så är det i varjefall en bit på väg.Lite nya foto kommer senare...

2011-03-12

Hamnar så klart hos valparna hela tiden!Får inte så värst mycket annat gjort!Men vad gör det?Gosa med dem små liven är en viktig bit.Lite bilder när dem nu är tre och en halv vecka!

2011-03-10

Försökte ta foto på dem små i dag men Tja något vidare bra gick det inte!Satte dem på ett ställe och var gång kameran var redo så var där ingen valp eller hade dem vänt bort huvudet osv.så jag ska se om jag kan få lite hjälp här i helgen så ni kan bli upptaterade på dem små liven.Ni som är intresserade av valp från denna kombinationen Hör av er.

2011-03-08

Valparna blir tre veckor i morgon!Tiden springer verligen i väg och snart är ni Välkomna att Hälsa på dem små liven.Två som ser ut att bara Njuta av tillvaron !!

2011-03-07

I går  åkte vi till Skrylleskogen och hade en helt underbar dag med barn och hundar.Många människor som kom fram och var intresserade av att bara prata en stund eller att deras små barn skulle få klappa på enligt många dessa jätte hundar.En Trevlig Dag med Trevligt sällskap så klart!

2011-03-05

Vilket väder det har varit idag!Helt underbart !Dem små har till och med börjat skälla och morra!Är ju bara för Gulliga!Inte för dem låter så mycket men så länge dem tror det så .......Pussgurkor!!

2011-03-04

Då var det den sista lilla Tiken som jag ska presentera,sen har alla fem fått vara fotomodeller.

Fawn Tik Namn Capanelle

2011-03-03

Skulle bara ge hundarna mat men hamnade så klart hos valparna!!Tiden bara försvinner när man sitter och tittar på dessa söta  små liv!Ska ta lite nya kort så ni får se dem alla nu när dem har öppnat ögonen och så smått börjat hasa sig fram,men först har vi två valpisar kvar att presentera.

Fawn Hane Namn Casalferro

2011-03-02

Nu händer det saker!Alla har öppnat sina små ögon!Dem börjar försöka få styr på sina ben(inte alltid så lätt).Fotona som kommer efterhand på dem små  är tagna samtidigt då dem var 12 dagar gamla.

Formentino Hane Namn Col-Di-Sasso

2011-03-01

Fawn Tik  Namn Ca´Marcanda

2011-02-28

Har klippt 100 klor!Små är dem men vilken vilja dem har!Ögonen har börjat öppnats så smått och sötare och sötare blir dem för var dag som går!!Ah dem var söta redan första dagen tycker jag så klart.

Formentino Hane Namn Ca´Visco

2011-02-27

Valparna har redan efter en och en halv vecka fördubblat sin vikt!Men samtidigt gör dem just nu inte så mycket mer än äter och sover.Förutom att man sitter hos dem små så var vi ute på tur i dag och även Happy fick följa med en sväng.

2011-02-25

Valparna växer så det knakar!Dem är ju bara så sööööööta!!Och om några dagar öppnar dem sina ögon och kan börja utforska världen.Man kan inget annat än pussa och gosa med dessa små underverk.

Happy är bara så duktig!Älskar verkligen att vara mamma och pysslar och donar med sina små konstant.Kommer att pressentera var valp så fort dem bara har öppnat sina ögon!!!Men fler bilder kommer snart.

2011-02-23

1 vecka har redan gått!Otroligt vad dagarna bara springer i väg och innan man har hunnit fatta så är dem små liven 8veckor och ska börja flytta hemifrån!! Älskar dessa små puppisar!!Har fått några förfrågningar från USA vilket jag ser som väldigt skoj!!Men...........det bör nog ändå tänkas på ett par gånger!!Det är en väldigt lång resa och ska man verkligen utsätta dessa små liv för det!!???

2011-02-22

Riktiga fajters och det är bara så kula att sitta och studera dessa små liv.Alla valparna var  jämn stora när dem föddes och vägde mellan 600g-650g !!I morgon har redan 1vecka gått och växer så det knakar gör dem.Valparna har redan  fått sina namn och temat Italienska Viner fortsätter!!

2011-02-18

Kan ju inget annat än beundra dem små underverken!Växer så det knakar gör dem.Happy är en otroligt snäll och go mamma som verkligen Älskar sina valpisar.

2011-02-17

5 blev 6!Trodde det var över när kl.var 07.00 i går morse,men så var inte fallet.Ytterliggare en liten valpis kom till världen 12.50 !!4 Hanar och 2 Tikar blev det till slut!!

 

 

2011-02-16

5st Valpar i färgerna Fawn och Formentino blev födda i natt!Tror jag ömsom satt i valp lådan hos Happy och låg i soffan och väntade och väntade och började nästan ge upp.Min magkännsla sa att valparna var på G men efter 6timmars väntan trodde jag att jag hade fel men inte de inte!!Äntligen hände det,en valp blev född och inte vilken valp som helst utan en Fawn färgad Tik med svart mask.

Finns det något underbarare än att se dessa underverk komma till värden!!Nu ligger det en söt liten hög och sover på varandra.Foto kommer  snart på dessa ljuvliga små charmtroll!I´m Happy!!

2011-02-14

Inget är som väntans tider!Kollar Happy mer eller mindre hela tiden!Hmm något på G??Vill ju inget annat nu än att puppisarna ska anlända nu.Hur många blir det?Vilken färg?Hanar,Honor ja frågorna är många men svaren uteblir.Lite intern tävling har vi ju med vilken dag och hur många!Om någon av oss gissar rätt återstår att se.

2011-02-11

Regn och åter regn!Men jag hoppas att vi slipper mer snö!Jag vill att det snart blir vår och utställnings säsongen kommer igång.Några foto från Dubai!!

2011-02-09

Nu börjar det verkligen närma sig!Oj vad jag längtar!Ska bli skoj att ha valpar här hemma igen.

Tiden bara springer i väg och jag och min Fam.har precis  kommit hem efter en Härlig Semester nere i Förenade Arab Emiraten.Här hemma är allt sig likt regn,rusk och storm var vad man möttes av!Men faktiskt också överlyckliga hundar som gör att det är värt att komma hem igen.Några Härliga Semester bilder hade kanske inte varit fel men som vanligt hör ju inte jag och tekniken ihop riktigt så idag får ni nöja er med en bild på Emir pappan till min högt önskade väntande Kull.

2011-01-25

Min nya Tik verkar ha kommit in i gänget utan problem!Verkligen en Toppen Tik med ett underbart Temperament.Skulle ta foto på henne i helgen men det funkade inte lika bra!Vart steg jag flyttade mig gick hon efter och nosen i kameran var väl det vi lyckades med.Ett foto på min dotter och den blivande mamman får det bli istället.

2011-01-20

Tog en långpromenad i Skrylleskogen nu i kväll!Super skönt med upplyst spår och bra träning för hundarna att träffa andra som är ute på tur eller är så flitiga att dem springer.Hmmm ja jag kan ju inte skryta med att jag sprungit själv på länge men dock på tur var dag.Happy börjar runda till sig riktigt nu och jag bara lääääääääängtar.

2011-01-18

Vilken hund!Mina nya Tik som anlände i Måndags är helt underbar!Vilket temperament!Känns som hon har varit hos oss alltid,pussas och ska kelas med hela tiden!Orädd för allt och alla och är verkligen social.Jag är Super glad!Mer inf.kommer och kanske jag kan lyckas få någon bra bild på henne innom det snarste.

2011-01-16

Var ute på Heden med alla hundarna i dag!Älskar och vara där ute och promenera och låta hundarna springa fritt och leka och fara runder!Härligt att se på dem när dem jagar varandra och verkligen njuter av livet.Önskar att jag haft en skåpbil efter turen där ute då jag knappats såg skillanaden på Happy som är Fawn och dem andra.Alla var mer eller mindre gråbruna efter turen idag!Nu var det verkligen mer vatten och lera på  dem annars  fina gröna ängarna som vi brukar gå på.

2011-01-13

Var och tog utlraljud på Happy i dag!!Och där fanns små puppisar i hennes mage!!Jiiippiii vad jag blev glad!Så nu går man i väntans tider och det ska verkligen bli super skoj att få ha valpar här hemme igen.

ska lägga in lite bilder på damen i fråga!

2011-01-11

Ultraljud  på Happy på Torsdag!!!Woow vad jag längtar!Håller verkligen tummarna nu på att hon har små puppisar i sin mage.Shaira har jag nu funnit rätt hem till och det känns både skoj och sorgligt!!Jag bara Älskar denna Tiken!!Och det känns hårt att inte kunna få ta valpar på  henne med det temperament som hon har.Ibland undrar jag verkligen om man gör rätt eller fel i vissa saker men har  man bestämmt sig för att verkligen försöka göra sitt bästa av det bästa så är det ändå någon som ska försöka att komma på något för att ????Är människor så dåliga förlorare så dem måsta hitta på något för att sko sig själv??Ja ibland undrar man verkligen!!!

2011-01-08

Oj vad dagarna bara rusar i väg!Men ett Nytt År med nya utmaningar känns spännande.Först får vi nu bara hoppas att Happy är Dräktig!!Denna kombinationen ser jag verkligen framemot!Catania ska ut och ställas detta året och första Utställningen lär bli Malmö Int.Makyta verkar ha funnit sig till rätta hos sin fodervärd!Shaira har jag fortfarande inte funnit rätt hem till!Någon som är seriöst intresserad med tid för en underbar Tik så hör av er.Beppo är anställd  av vaktbolaget (här på Gården)och gillar hans uppgift.

2010-12-31

Gott Nytt År !!Happy New Year!!Önskar jag er alla.

Nya spännande Utställningar och mycket annat som händer  under  2011!Följ med i Bloggen!

2010-12-25

Mycket snö är väl roligt för alla barnen nu när dem är lediga!Men det behöver ju inte vara så jäklans

kallt!Några som inte alla verkar bry sig är hundarna!Dem stor trivs oav.snö och kyla.

2010-12-21

Snö och åter snö!Tycker i och för sig konstigt nog ändå att det är lite mysigt med all denna snö.Hundarna gillar snön och far runt som duracell kaniner och verkar vara outtröttligga!Fick Makytas HD resultat vilket var HD A!!Tjooo Hoooooooo verkligen skoj!Tyvärr så blev resultatet inte bättre på Shaira men det är en hund som jag verkligen hade velat ha i min avel.Är det någon som är intresserad att ta över henne som familjemedlem så är det bara att höra av sig.

2010-12-13

Var och röntgade i Torsdags och går nu bara och väntar på besked!Tror  jag har rätt klart för mig resultatet men får ju ändå först höra SKK´S beslut.Hade super Trevligt besök i Söndags!Uppfödare och hanhunds ägare så mycket snack blev det allt!!Det gör vi mer än gärna om!!Stora Stockholm till helgen och 25 hundar anmälda!Lyckönskar dem som ska dit!Och håller verkligen tummarna för en del.

Tyvärr så har jag själv ingen möjlighet att åka dit men det kommer fler utställningar.

2010-12-08

Varför gå på Gym när man kan skotta snö i hundgårdarna?När hade vi så här mycket Snö i Skåne och redan i November Månad?Ska verkligen ta tag i snö skottningen direkt när det snöar nästa gång.I dag var det helpackat och minst en meter snö men då hittar jag på lite,men det var  verkligen riktigt kämpigt !!Ska i väg i morgon och röntga både Makyta och göra en omröntgen på Shaira ska verkligen bli spännande och samtidigt lite nervöst.

2010-12-06

Var ute och plummsade i snön i går kväll med hundarna!Hade bestämmt mig för att jag skulle gå ner till ängarna och låta dem rusa av sig !Sagt ska bli gjort!Men nog för jag hade lust att ge upp halvvägs!Inga spår  i snön innan mig och en halv meter snö låg där säkert .Hundarna däremot hoppade som kängrus och tyckte livet lekte .

2010-12-02

Fortfarande har jag inte fått reda HD resultatet !!Väntar med spänning och håller tummarna!

Skulle iväg igen i kväll och röntgat ytterliggare två av mina hundar men tyvärr så var Veterinären sjuk idag så det blev avbokat.Kan iheller inte Tacka tillräckligt till mina underbara fodervärdar som tar han om mina hundar på bästa sätt Tack  för att ni är så underbara och läger ner så mycket tid och kärlek på dem.

2010-11-29

Javisst snöar det!!Kom upp i morse och all snön låg orörd blank och fin!Sen kom hundarna ut och bara en kort stund senare såg det ut som en turnado hade dragit fram.Har varit och HD röntgat en av hundarna och väntar nu bara på ett förhoppningsvis possitivt resultat.Lika nervöst var gång!!

2010-11-25

Snö och åter snö!Visst är det lite ljusare och i vissa fall riktigt fint,men när det bläser storm vindar samtidigt så är ju inte jag den som ler.Hundarna däremot ser ut att trivas som fisken i vattnet och far runt i snön som om dem fått fnatt.Jag däremot drar ner mössan ytterliggare en bit står som åskådare och fryser fast.Detta är bara början!

2010-11-21

Hade besök igår av en av mina Fodervärds Tikar!Manzanilla som jag valt att behålla från min första kull är en regäl dam och till utseénde väldigt lik sin pappa.Duktig på lydnadsplan och lika smart som sin mamma!Tog en långpromenad på över två timmar nu i kväll med alla hundarna!Skööööönt men attan vad dem kan snurra till det!Ibland har man koppel runt sig om sig och man får vara glad att dem änså länge inte har lyckats få en på fall.

2010-11-17

Helgen bara rusade i väg!Som vanligt kan man väl bara säga!Har haft ute annons på Makyta och sökt fodervärd.Många som har hört av sig!Tack alla för ert intresse!Men har valt att lämna henne till en Fam.inte så långt ifrån där jag bor.Verkligen super trevliga människor och det är ju verkligen det man vill ha till sina hundar.Min nya Tik från Tjeckien är en riktig liten listig fröken!Öppnar grinden så pass mycket så hon kan slinka ut!Tar en tur öppnar och går in igen!Som tur va har dem andra aldrig förstått hur man kan lyckas med det om inte Husse eller Matte står vid grinden och öppnar till dem.Tur är ju det annars hade nog def.inte grannarna varit så lyckliga.

2010-11-12

Regn regn och åter regn!Tråkigt typiskt höst väder!Jag är ju den som bara Älskar sommar och sol och det spelar i princip ingen roll hur varmt det är.Däremot verkar det ju som hundarna har fått dessto mer energi nu när kylan börjar komma!En annan vill ju  knappt gå utanför dörren ,då är dem raka motsattsen.Många säger att deras hundar inte vill gå ut för att det är regn och rusk,varför har inte jag fått sånna hundar?Bara undrar!

2010-11-07

Var på Cane Corso träff i går på Fulltofta Naturcentrum!Super Trevligt!Många hundar från olika Kennlar och många nya människor som man inte träffat förr.Tyvärr var inte vädret på våran sida men det finns ju inget dåligt väder utan bara dåliga kläder!!Men jag hade klätt mig därefter så för min del var det lugnt!Efter en välbehövd skogsvandring blev det korvgrillning och allmännt CC snack.

2010-11-03

Har ju väntat på denna Tiken i Ex antal månader för Rabbies Vacc.och övrigt!Nu äntligen skulle jag åka ner och hämta hem henne!Tyvärr fick jag ett tråkigt besked i går som gör att hon inte kommer hit.

Uppfödaren hade varit ute med henne och två andra hundar på tur och ett Rådjur hade dykt upp och hundarna hade följt efter!Tyvärr kom det en bil sammtidigt och två av hundarna skadade sig efter den kollitionen rätt allvarligt och den ena Tiken var ju såklart min.

2010-11-01

Var i Åstorp på SBHK´S Utsällning i Lördags!26 CC var anmälda ,riktigt skoj med så många hundar.Shaira blev 4:e bästa Tik med CK med super bra kritik.Karl Val de Lord blev BIR och det Grattar vi för!!Matis knep Certet på sin första utställning i Sverige!!Skoj Skoj!Hipp Hipp Hurra

I Söndags sen var vi ute på heden med 11CC !!Riktigt skoj att se alla hundarna fara runt med så mycket energi och att alla kan komma så bra överens.

Elin med Shaira (Ska börjas i tid)                           Jag och Shaira!Tur domaren dömmer hunden!

2010-10-28

Dagarna bara rusar i väg och det var ett tag sen jag skrev sist!Har varit nere hos Kennel Of Bajer i Tjeckien,och bara det var en upplevelse.Där var nog ca 30 CC men inga av alla dessa hundar som stod och skällde utan så länge Sarka var med så var dem knäpp tysta Woow säger jag bara när man ibland har svårt att få tyst på dem man själv har.Super sociala var alla hundarna och verkligen underbart glada,super skoj att se.Många gånger pratas det en massa om hur hundar har det på större Kennlar men åk iväg själv om ni kan och se med egna ögon istället för bla bla och gud vet allt.Super Tack för dessa dagar och ett otroligt mottagande av Sarka med familj.

Bilder kommer.........

2010-10-17

Morgonen är kall  och det är  frost på marken och man önskar att man hade kunnat gå i idé under ett par månader framöver.Kallare blir det så detta är bara en början!Tog en tur med hundarna längst ån och där fanns ingen tanke på att det var kallt!!Rusar fram och tillbaka som galningar ,ett par språng och ut i vattnet simmar en bit,upp igen och tittar på mig som om Hallå ska du inte också ta en simtur!!Efter ett par sådana turer så kunde nästan jag också lika gärna ha hoppats i för någon större skillnad på att vara blöt fanns nog inte.

2010-10-15

Fredag Tjooo Hooo Händer faktiskt inget speciellt men skönt ändå med helg.Gillar inte tiden som vi har framför oss nu med  kyla och detta eviga mörker.Hundarna verkar  däremot finna enegi för två och är super taggade så här nu på höstkanten.Har lite på G och  ser framemot det!Mer inf.kommer snart

2010-10-11

Hade super Trevligt besök i går av en blivande CC uppfödare!Ska verkligen bli skoj att följa.Fina doggs har hon ju också!!Även min goa kompis som alltid ställer upp till 110 % var  här med sina CC !!Härlig underbar dag med  med mycket fika.Tog lite foto men jag och kameran hör ju inte alls ihop!Vill kunna fotografera och hur svårt kan det va?

Shaira ,Makyta och Catanias svans!!Ni förstår!!!

2010-10-04

I går åkte gipset av från Catania!Hon är en mästare på det mesta!Lyckas hålla en plasttratt på henne det är lika med ett misslyckande.En vecka och tre plastkragar,gissa om man ger upp!!

Lösningen hade kanske varit en munkorg!Men Nä,nu får vi hoppas att det löper på ändå och att hon blir bra snart igen.Hon har ju lyckas sträcka ett ledband HB efter en tur ute på fältet.

2010-09-27

Inga  utställningar på ytterliggare en Månad!Åstorp och Växjö är väl vad det blir för min del i år sen lär det väl tyvärr dröja tills våren innan det blir något igen.Nästa år får vi väl försöka komma ut med några av våra unghundar  och se vad Domarna tycker om dem.Alltid lika kul  och få en bedömning!Men visst ibland kan man ju faktiskt undra när man ena dagen vinner och nästa gång åker ut med en två:a.

2010-09-22

I dag är ju inte vilken dag som hels utan det är ju Catanias 1-års dag!Otroligt vad tiden går!Den lilla grå med dem blå ögonen har plötsligt vuxit upp till en hög långbent Tik med alla förutsättningar för att kunna bli en riktigt bra CC.Denna Tik bara Älskar att jobba så vi får väl se hur långt vi kommer på lydnads plan!

2010-09-20

Snart så har September Månad också rusat iväg!Regn och åter regn och tidigt mörker är vad vi har framför oss nu.Gillar verkligen inte när det är kallt,mörkt och blött.Man borde flyttat utomlands under vinter månaderna och kommit tillbaka igen när solen tittar fram .Men jag får väl stå ut för  det kan ju vara lite svårt att flytta iväg med så många hundar,hästar och katter som finns här hemma på gården.Renstället på och en tur med hundarna får det bli nu!

Finns ju inget dåligt väder heter det ju eller...............jo!

2010-09-13

Skulle ju inte ställa på Sofiero men efter att allt var klart med stallträff o.s.v i Lördags förmiddag så var jag ju ändå tvungen att köra upp för nöjets skull.Tyvärr så missade jag ju det viktigaste CC :orna men lite allmänn inf.och hur det gått för dagen fick jag ju reda på.Träffade en del trevliga människor ,fick shoppat en hel del både nyttiga och såklart helt onödiga saker men i övrigt en helmysig dag med  framför allt trevligt sällskap.

2010-09-08

Dagarna bara rusar iväg och det känns verkligen att hösten har kommit.

Lastade in alla hundarna i bilen oj oj vad det blev trångt,borde kanske inskaffa en annan bil där man lätt kan få plats med 5hundar.Körde ut till heden som vanligt för att låta dem springa av sig en tur!Här är bara helt undérbart!Som vanligt ingen kamera!

2010-09-01

Just nu händer det inte så värst mycket!Ingen utställning på ett tag!Skulle gärna åkt till Sofiero men tyvärr kan man ju inte alltid vara på alla ställe samtidigt även om man gärna vill.Shaira är säkert nöjd med det valet!!Hon är ju inte så värst road av utställningar men är ju annars en hund som sköter sig exenplariskt i vad man än tar med henne på.

2010-08-24

Tog hundarna och åkte ut på Revingehed och för en gångsskull tog jag ju Kameran med mig!! Verkligen på tiden med lite nya foto!!Jodå tanken fanns men när jag väl skulle ta foto så fanns det ju ingen tillstymmelse av Batteri.Det borde väl till och med jag ha kunnat räkna ut!!!Men men hundarna fick rusa av sig och  dem verkligen flög fram över ängarna.Det är verkligen helt underbart där ute med skog och milslånga ängar där korna härjar fritt och det bästa av allt är att det ligger fem minuters bilfärd hemmifrån.Ska ladda batterierna,så det kan komma lite nya foto!Catania har ju vuxit så det knakar!Makyta börjar bli svart med lite tur!Beppo Älskar verkligen livet!Shaira Älskar matte!Fortsatt bra dag.

2010-08-16

Ups!Ibland skriver man så man knappt själv kan läsa!(men hoppas ni har överseende )Tog en cykeltur igår med Beppo och Shaira och även om Beppo är den som har varit med om både det ena och andra  den sista tiden så  är det han som har bäst konition och bara sprudlar av energi när  cykeln kommer fram,helt otroligt!Det här med cykla med hundarna finns det många olika tycke om,vissa säger att det ska man def.inte göra med en CC!!Jag ställde frågan till en veterinär som jobbat i 40år  och hans svar var helt klart ,att cykla med hunden ( även en CC)och låta den trava vid sidan var inget som  den tog skada av utan det var snabba sidorörelser och höga hopp som tog skada.Tycker själv att det sunda förnuftet säger det men mycket har man ju fått höra.Ja det var första gången jag var på cykeltur med Shaira så hennes dåliga HD resultat har inte kommit därifrån,men en omröntgen kommer att göras för en hund  som henne är det svårt att hitta!Ha det bäst alla

2010-08-09

Vaknade i går morse och det fullstänndigt öste ner!!Var lite i valet om jag verkligen skulle ge mig iväg till utställningen i Norje Boke men men jag körde iväg och regnet fortsatte  ösa ner tills två mil innan jag var framme.Helt otroligt så var det uppehåll de timmar jag var på plats och trevligt ställe med trevliga människor som fanns på plats blev det en riktigt lyckad dag.Sist och inte minst så blev Shaira bästa Tik i öppen klass med CK och 4:e bästa totalt så nöjd med dagen kan man väl bara vara.

2010-07-23

Vaknade i morse med sprudlande enegi(händer inte så ofta)men en jogging tur kl.05,30 var verkligen härligt.Hundarna undrade nog vad i .............!!men fann sig rätt snabbt och verkade gilla mattes nya idee´för dagen !!Beppo har varit hos veterinären!!Vet inte vad som hänt med honom men han är sig inte riktigt lik och tappat ett ex antal kilo har han också gjort.Blodprover och röntgen ska väl förhoppningsvis tala om vad det är för fel  med honom.Alltid tråkigt när det är något som inte stämmer med ens hundar och man inte kan hitta felet men vi håller tummarna på att allt går på rätt håll.

2010-07-19

Kan inte säga var jag inte har ont!Kroppsligt arbete!!Ha Ha jag har lagt plattor i dem nya hundgårdarna i helgen och kan ju inte säga mer än att det känns både här och där.Man borde nog träna mer!!Catania växer så det knakar!Just för tillfället ser hon mer ut som en blandning mellan Tax och trasmatta.Makyta håller på att byta färg!!Har varit chokladfärgad  men börjar bli mer och mer svart.Jag köpte en svart hund ifrån Italien men när jag hämtade henne var hon brun!Snopen var bara förnamnet,men med lite tur så kanske hon ändå blir mörkare om än inte helt svart.Jag gillar helsvarta kuperade CC men på något underligt sätt har jag en hel hög med blandade färgen men fortfarande ingen svart kuperad.

2010-07-13

Var iväg och Shoppade lite hundsängar,koppel och div.saker igår.Alltid kul med lite nya grejor!!Så länge det varar vill säga!!Ny hundsäng men nya fina filtar !!Hmmm hur länge då???

Tuggad på och filtarna i  ja det går inte och beskriva hur många miccro bitar dem var i!!Tackar Tackar är väl det enda man kan säga men kul hade dem säkert.Annars händer det väl inte så mycket just nu precis i hundvärden!Men alltid något på G Ha en fortsatt bra dag alla.

2010-07-07

Också var det Onsdag!!Dagarna bara flyger  i väg!Hoppas verkligen vi får ha lite sommar värme nu och helst länge länge......!!Meningen var ju att jag skulle haft parat Shaira vid detta löpet men som sagt.......!!Mycket kan ändras på kort tid och planerna blev inte som tänkt.Nu får man väl åka och Hälsa på någon istället så man får en liten dos om än liten av dessa underbara små varelser.Annars har jag en Tik som löper och en hane som är smått irriterad av läget.Ja han hade ändå inte fått detta tillfälle oav för meningen var ju inte att det var han som skulle användas.

2010-07-04

Vilken underbar helg!!Super fint väder!Sol och bad och allmännt trevligt.Hundarna ligger och gassar i solen och verkar  allmännt nöjda.Ja jag gillar verkligen sommaren!!Allting blir ju 100gånger lättare!!Hade besök idag av min fodervärd till en av Tikarna från M-kullen!Super Trevligt!Det är verkligen en stor maddam och vilket temperament,helt underbart.

Vanaja Manzanilla

2010-07-01

Juli månad redan!!Och dagar och veckor bara springer i väg!Någon direkt sommar har det fortfarande inte varit ännu ,men visst några dagar med vackert väder har vi  ju helt klart haft.Var ute en tur med hundarna,först dök det upp en Grävling och vips så försvann Catania med Grävlingen framför sig Hmmmmm inget bra alls!!Kom tillbaka med tungan släpande i marken och  var väldigt nöjd med sig själv.Sen blev det koppel för hennes del!!Rådjur ett efter ett som passerade,harar,kaniner och ett antal katter  som vi möte hade nog också varit ett jagat byte om chansen hade funnits.

2010-06-30

Packade och gav oss i väg redan halv sex i Söndags morse!!Vet inte om det var för man var spännd innför kommande händelser eller vad!!Men natten innan kunde jag def.inte somna så resan över till Herning fick Jörgen köra och jag försökte sova.Funkade i och för sig inte men skööönt var det ändå.Resan dit gick snabbare än snabbt så väl där blev det en rätt lång väntan innan det var våran tur att gå in i ringen.Shaira skötte sig fint och sprang till sig en andra plats i öppenklassen med Exellent!!Kan väl inte säga mer än att jag var jätte nöjd med dagen!!

Shairas helsyster lyckades vinna sin klass och fick en fin Titel med sig hem till Polen.Grattis till Bogdan!!

2010-06-24

Var i väg i går och handlade ett Aniskällhalsband i går!Dyra är dem!!Hjälper??Nej

I varjefall inte på min Italienska Tok Tik!!Denna varianten skulle burra när hon skällde och visst gjorde den det,men halsmassage var något nytt och ack så skönt!!!Midsommar i morgon och för våran del lär det bli återbud till Midsommar firandet.Tråkigt men vad ska man göra??!!Har preppat mig med alla möjliga sorters hälsokostpreparat!!Funkar det??!!Ungefär som Antiskällhalsbandet!!Nej!!

2010-06-23

Snart Midsommar!Kämpar som attan för att bli frisk!Tror jag har varit dålig mer eller mindre hela tiden sen Elin började på dagis.Måste ju bli bra tills  på Söndag i varjefall  och World Dog Show!!Shaira är ju inte den bästa att ställa precis men det är ändå hon som ska få följa med,tyvärr så har hon bestämmt sig för att hemma kan hon springa och vissa upp sig men i ringen kan hon def.inte röra sig!!Men men vi gör ett tappert försök !!

2010-06-18

Meningen var ju egentligen att jag skulle varit i Jönköping på Racc´s Rasspecial och även Trippel In Dogshow i helgen!!Men istället sitter jag hemma och tittar på fotboll.Jiippiii!!Eller?Men ibland blir det lite ändrade planer så det är väl bara att gilla läget.

Lite mys och en tur med hunarna är ju dock aldrig fel!

2010-06-17

Dagrna bara springer i väg och ups ja då var det snart helg igen!!Ja ja ok det är Torsdag men snart!!Nästa helg är det ju Värdsutställningen i Danmark!!Det ska verkligen bli skoj att få träffa Shairas uppfödare igen!!Och så klart alla andra trevliga människor  som är där.Tråkigt röntgen besked fick jag på Shaira HD D!!Mina planer sprack verkligen!

2010-06-13

Var har det fina vädret blivit av?Ja inte för att det känns som sommar precis!Igår kväll var det ju rena höststormen!!Får verkligen hoppas att det snart ska bli lite sommar  värme.Ska åka iväg nu en tur med hundarna så dem får rastat av sin överskotts energi!!Ja dem har det men def.inte jag!!Men men allt för hundarna!!Ha en skön Söndag!!

2010-06-09

Härlig väder blev det ju igen i går så en tur till vattnet fick det ju så klart bli.Hundarna bara älskar att få rusa runt och några fegisar till att bada är  dem def.inte.En sak jag lärde mig var ivarjefall  LÅT HUNDARNA BLI AVRASTADE innan fika korgen kommer fram!!Att ens tänka tanken på en fika innan var ju bara tanklöst.

2010-06-01

Just nu händer det väl inte så värst mycket!Dagarna bara springer i väg och Juni månad redan,men något sommar väder tycker jag ju knappast det är.Väntar på HD resultatet efter röntgen på Shaira!!Alltid lika nervöst!!Ett par veckor till sen är det WDS i Danmark!!

Det ska verkligen bli skoj att träffa en massa uppfödare som kommer dit och se många nya Doggs!

2010-05-25

Catania har kommit hem igen!!Jag lämnade ut henne som fodervärds hund men tyvärr så kunde dem inte behålla henne pga.av personliga själ.Själv har jag saknat denna hund som har tusen  saker för sig och någon lyckligare hund får man nog leta efter.Var ute på jogging tur med  tre hundar samtidigt igår!!Han precis innanför dörren innan himmelen öppnade sig och det regnade igen!Ibland har man tur!!

2010-05-21

En underbar dag i går med sol och värme!Och så var det tillbaka till regnet idag!När ska vi få sommar ?Valpar hos många uppfödare nu och man blir ju bara så sugen!!Nä,inga fler valpar ska köpas in men lite egna hade ju varit riktigt skoj!Men men just nu har vi inga äldre Tikar så några valpar blir det inte än på ett tag.Utställning i Hässleholm i morgon!!Alltid lika spännande och få en bedömning!!

2010-05-16

Var uppe med tuppen!Men det är ju själv valt.Kom i väg kl.05.50 för att sen hämta upp lite folk som ville följa med  upp till Gränna på SBHK:s utställning,både med hund och utan.Fika korgen packad och en massa kaffe till resan måste man ju ha,men det servade Jörgen med.17st Cane Corso anmälda och Petra Junehall som Domare.Bra kritik och hon gillade Shaira men tyckte för dagen hon var lite reserverad!!Hon är ju bara ställd en gång innan så det tar väl sin tid att få henne till att tycka att allt är ok.Lång resa!Men man vet ju tyvärr aldrig resultatet i förväg så det är bara att köra vidare.

2010-05-12

Helt otroligt hur mkt det kan regna!!Konstant sen i morse!!Hundarna vill ju inte ens sticka ut näsan utan för dörren.Ja vem vill det??Kallt är det också ovan på allt!!Man kan ju nästan tro det är höst ,ja ja bättre väder får vi ju hoppas på!Elin skulle på utflykt idag med dagis!!!Jiiippii får verkligen hoppas på dem ställt in det,annars har vi väl en sjuk dotter nu när det är

långhelg.Sol på Söndag får vi verkligen hoppas på i varjefall!!Gränna nästa!!

2010-05-10

Träffade Catania i Fredags!!Super kul!!Hon har verkligen börjat växa till sig!Ska bli spännande lite längre fram i sommar att ta med henne på utställning.Trivs som fisken i vattnet hos sina fodervärdar och dem tar hand om henne på bästa sätt och det Tackar vi för.Den nya Tiken börjar komma in i flocken och verkar tycka det är helt ok och bli Svensk medborgare.Trevlig och possitiv Tik !

2010-05-05

Oj vad dagarna bara rusar iväg!Då var det Maj Månad redan och man har nästan glömmt bort den långa kalla snöiga vintern som varit.Nu ser man fram emot alla utställningar som kommer under sommmar månaderna och framför allt ska det bli riktigt kul att åka till World Dog Show i Danmark !!Min nya Tik kom ju hem i Fredags!!Har köpt en Tik från Kennal Antico Cerberus!!Kommer ställa henne längre fram i sommar när  stamtavlan lyckas komma!Denna Tik ska bli spännande och se utvecklingen på!!

2010-04-29

Var ju meningen att jag skulle flyga ner till Italien i dag!!Hade ju verkligen sett fram emot att

komma ner och besökt en Kennel  där.Tyvärr lyckades jag ju bli sjuk!!Super Nice!!Not!!!Men med värdens bästa vänner så kommer jag ändå att få hem min nya stjärna!!Tack till dig Jörgen som ställer upp till 110%.

2010-04-23

Woow Då var det Fredag igen!!Veckorna bara springer iväg!!Det ser ju faktiskt riktigt bra ut nu med flyget,så med lite tur och inte vindarna vänder så blir det av nästa vecka.Håller tummarna!!Har anmält Shaira till  Gränna!!Ska bli riktigt skoj!!Även en av mina bästa vänner ska visa sin Tik och det blir första gången för både hund och Husse,spännande och riktigt kul.Ha en super Tevlig och skööööön Fredag!!

2010-04-22

Otroligt vad  detta vulkan utbrott ställer till det!!Mina planer hänger verkligen löst just nu!!

Kanske eller kanske inte!!Ja det återstår verkligen att se!!Hoppas Hoppas!!Vill ju inget annat just nu!!Efter lång väntan så vill man ju inte vänta längre eller hur?

Anmält Shaira på lite nya övningar innan Världs Utställningen!!Det är ju alltid lika spännande oav.

Catania började på Valp kurs i Tisdags!!Super skoj!

2010-04-19

Måndag morgon och det känns som man varit i väg på värdens fest i helgen!!Planterat skog har vi gjort och lite annat som hör våren till !!Man kan ju inte påstå att man gjort så mycket på länge så visst känns det.Lång tur i skogen blev det ju också med doggsen!!Nej,inte i den nyplanterade Ha Ha då hade det nog inte funnits så mycket kvar av den när mina vilddjur hade varit färdiga.Frågan är ju nu kommer man att kunna flyga snart???Måst Måste......

2010-04-16

Dagarna bara springer i väg och så var det Fredag igen!Har lite planer på G men vet inte riktigt vilket som blir bäst!!Ja,jag får väl fundera vidare och hoppas på att jag blir överens med

mig själv om vilket.Återkommer!!Jag som skulle springa för min och Shairas figur men efter denna långdragna förkylning så får man ju nöja sig med långpromenader,tror förvissa hundarna tycker jag ska fortsätta att vara dålig!!Varför springa när man kan gå?Hundarna verkligen stor trivs nu med det fina vädret men vem gör inte det?

2010-04-09

Börjar äntligen vakna till liv igen!!Lyckades verkligen bli super kass i Söndags!Först en

långdragen förkylning och sen ovan på det en öroninf.Barn sjukdomar när man är vuxen är def.inte det bästa.Catania har flyttat till fodervärdar i helgen vilket jag tror hon kommer att stor trivas med.Älskar ju att bara vara och vara till lags och nu blir hon ju hunden i centrum vilket jag tror på.Tack för att ni tar hand om Catania på bästa sett!!

2010-04-05

En Trevlig långhelg med trevligt sällskap både av vänner och nya Cane Corso intresserade.

I Fredags hade vi besök av två familjer som blivit intresserade av Cane Corson som kom förbi

och Hälsade på,verkligen Trevligt Tyvärr har jag ju inga valpar för tillfället men vill man ha valp nu så finns där ju en del att rek.så vi får väl se vad det blir av det hela.Kul i vilketfall som helst att bara prata hund en stund.Vädret har ju varit si så där denna helgen och en dunder förkylning har man ju lyckats få!!Inget dåligt väder utan bara otillräckligt med kläder eller vad är det man brukar säga??

2010-03-25

Vilket underbart väder!Nu känns det verkligen som att våren har kommit!Men nu blir man

väl sjuk bara för man slängt av sig jackan.Hundarna ligger och gassar i solen och ser ut till att stor trivas!Även om dem gillade snön så tror jag dem gillar fint väder och sol bättre,eller det är

kanske bara jag som tycker  det????Nä,jag tror faktiskt dem älskar solen som deras matte gör!!

Tog domaren på orden!!Så både hundarna och jag har börjat springa!!Måste ju bli  snygg till World Dog Show!!Ha Ha Shaira såklart!!Mig går det inte att göra så mycket åt för då får det bli nå´n typ av skönhets operation och det vågar jag ju inte.

2010-03-22

Måndag igen!Helgerna går ju alldelles för fort men visst veckorna springer ju på lika snabbt dem.Var ju i Malmö på Utställning i Lördags och den domaren dömde ju inte allt för snabbt

precis!!Lång väntan blev det men samtidigt han man ju med och prata med både den ena och den andra och många som var intresserade av att bara prata lite hund en stund,super trevligt.

Shaira skötte sig exemplariskt!!Och jag var verkligen nöjd med henne!!Fick lite konstig kritik bara som jag inte riktigt fick ihop.Exellent på både det ena och det andra och very good på hennes rörelsen men sen åkte hon ändå ut för enligt honom var hon för tjock!!!Ok Det visste jag ju redan men lite väl drastiskt tyckte jag väl ändå det var.

2010-03-18

I dag är det ju inte vilken dag som helst utan det är M-kullens 1-års dag!

Grattis!!Till mina små underverk som plötsligt nu har blivit stora och Tack till mina underbara valpköpare som tar hand om dem på bästa möjliga sätt.Kan bara inte fatta att det är ett helt år sen dessa små gosvapisar blev födda,ja tiden springer verkligen i väg.Sitter och blir valpsjuk av bara tanken!Men nu tillbaka till verkligheten!!Jobba Jobba

2010-03-15

Helt underbart väder idag!Så snart är väl all  snö äntligen bort får man ju hoppas.Hela denna helgen har gått åt att städa och åter igen städa men äntligen är köket på plats.Kan bara inte fatta hur mycket  saker man har .En super rengöring på allt som ska behållas och på tippen med resten.Duktiga jag slängde ju ut allt utanfår dörren och  säg vad där inte fanns i alla dessa säckar men sen låg utsprit över hela gårdspanen!!!Ja just det,tänkte inte på det"Hundarna"men roligt hade dem i varjefall haft.Hade slängt ut ägg "mumms"men till och med rödlök och potatisen var tuggad på och den största boven tror jag är Shira.Kan äta allt som bara går att äta och tyvärr syns det på henne också!!Tjock är bara förnamnet och utställning på Lördag!!Ingen bra debut i ringen!

2010-03-11

Snart Fredag igen!!Jiiippiii!!Ibland undrar man om man längtar livet av sig??Så klart INTE!!

Detta är ju bara början!Snart dax för årets första utställning(för mig) och det ska verkligen bli spännande 24CC i ringen!!Man kan ju verkligen säga att rasen har blivit mer och mer populär

sen jag köpte Beppo.Dessto fler dessto roligare!!Tycker i varjefall jag!Roligt och se många olika typer  av Cane Corsos och träffa trevliga uppfödare!Finns alltid något nytt som man kan lära sig och ha nytta av.Ha en fortsatt super Trevlig dag alla!!Det är  snart Vår!!

2010-03-07

Nu känns det verkligen som vår!!Underbart väder,solen skiner men attan vad man blir skitig!!Lera,lera och åter lera men vad gör det?Bara det blir vår snart så spelar det ingen roll!Hundarna ser ju ut som dem har varit på gyttjebad efter turen idag men nu ligger dem och gassar i solen och ser verkligen ut att stor trivas i det fina vädret.Var iväg och hälsade på en annan Kennel i dag!!Super Trevligt!!Underbart med människor som verkligen lever för sina djur!Fina hundar och framför allt trevligt mottagande.En av mina bästa vänner var  med och blev ju bara hel såld på en liten puppis!!Tur var det att vi hade fullt i bilen annars hade vi nog haft en med oss hem.Tack för en super Trevlig dag!!

2010-03-02

Vilken underbar dag!!I dag har det verkligen kännts som våren är på G.Härligt!!Förvisso var jag rätt trött på turen när man skulle ta mig fram med  ex antal hundar,barnvagn och mig själv genom snö,töö och lera.När jag kommit halvägs var jag nog lite lätt galen men insåg ju att det var bara att fortsätta!!Lika lång väg tillbaka!!Vet inte hur många gånger jag har sagt att detta hållet genom skogen ska jag INTE gå förrän det är barmark igen,men dum som man är  så gör man om det gång på gång.

2010-02-25

Undrar bara var alla hundar och människor tar vägen när det är dåligt väder ??Är det som Björnar som går i ide?Ibland kan man faktiskt undra!!Spelar ingen roll vilken tid jag är ute med hundarna så inte är det många man möter.Ibland hade man kanske själv önskat att man hade dem hundarna som inte behövde ut på tur under dessa kalla månader ,men tur är väl det för hur hade jag sett ut annars ???I dag blev det en tur till Malmö!!Shopping!!Fika och åter igen fika!Vilken härlig dag!

2010-02-21

Snö snö och åter igen snö!!Hur mycket finns det egentligen??Ja nog för man kan undra!!Har varit ute med dogsen en lång runda för  inte bekommer det dem precis,lika lyckliga oas väder.Själv längtar man till våren och alla utställningar som kör igång.Ja det ska verkligen bli skoj!!Längtar!!

2010-02-17

Om ni inte har bytat kök någon gång men tänkt tanken,skippa det!

Började med ett enkelt köks byte men nu finns det ingenting kvar och om det en gång har varit ett kök så är de det def.inte nu.

Förutom en fullständigt kaus i huset så var vi ute på långtur med hundarna ochså blev det Shiras tur att dra pulkan i dag,hon bara älskar  det.Fullständigt sjövild så fort man plockar fram selen men sköter sig som en klocka när det väl gäller.Tur är väl det annars hade nog Elin slutat att tycka att livet med hundarna är toppen kul.

2010-02-13

Ja inte för det händer så mycket just för tillfället,men det kommer  ju snart en vår och då...........!!!Ja den som väntar på något gott väntar aldrig eller jo just nu känns det som alldeles för länge.

2010-02-07

Söndag middag och en helt underbar dag,visst  börjar man bli trött på all denna snö men hundarna bara älskar det.Man kan ju inte säga att man ska till skogen med hundárna när man bor mitt i den men kan man ha det bättre!!!

Kennel Vanaja

Copyright © All Rights Reserved

2014-08-28

Kenzo 1år i dag:)

2011-02-20